Olika typer av slots

Det finns många underkategorier inom slots, som exempelvis klassiska slots, jackpottspel och video poker med flera. Dem skiljer sig på olika sätt och beroende på vilka preferenser man har så är dem mer eller mindre attraktiva. I den här artikeln kommer olika former av slots att förklaras och ges exempel på.

Klassiska slots

Den mer klassiska typen av slots kan ibland även benämnas som enarmade banditer eller video slots. Det består utav ett spel med 3 eller flera hjul som innehåller olika symboler. Över dem olika hjulen finns det också så kallade vinstlinjer, som avgör i vilken ordningsföljd symbolerna ska ligga för att gillas som vinst. När man spelar dessa typer av slots, kommer dem olika hjulen att snurra och slumpgenerera en viss kombination av symboler. Lyckas man få 3, eller fler, symboler i rad på en giltig vinstlinje, innebär det normalt sett också en vinst.

En variant på klassiska slots kallas för jackpottspel, och fungerar i grunden på samma sätt som dem andra. Men dem har, till skillnad från klassiska slots, en speciell spelfunktion. Denna spelfunktion kan innebära enormt mycket högre vinster, än vad som normalt går att få via den klassiska motsvarigheten. Detta kallas för jackpott och den består utav en kontinuerligt växande summa pengar. Det fungerar normalt så att för varje spelrunda som görs bidrar också en viss procent av insatsen till att öka den totala jackpottsumman. Spelaren som slutligen vinner jackpotten, får alltså ta del av hela summan, som vid vinsttillfället, har hunnit samlas ihop.

Video poker

Som namnet antyder liknar dessa spel poker, men dem är dock oftast inte riktiga pokerspel. Dem bygger dock på dem kombinationer av kort som förekommer i renodlad poker. Ett exempel på hur video poker kan spelas är att man som spelare satsar en viss summa. Man får sedan se 5 stycken kort, därefter väljer man vilka kort som man vill byta ut mot nya kort. Och slutligen, beroende på vilken hand man erhåller efter bytet, betalas också ett visst pris ut.